ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Μπορούν οι διατροφικές μας συνήθειες να επιταχύνουν το ραντεβού με τη μητρότητα; Ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, είπε: «Το φάρμακο σου η τροφή σου». Και αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια! Mία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας χαρίσει ένα πιο υγιές αναπαραγωγικό σύστημα, που αποτελεί το κλειδί για τη γονιμότητα.

Μία διατροφή η οποία θα υποστηρίξει το σώμα στην αναπαραγωγική προσπάθεια, θα προσφέρει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, ανόργανα συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Θα μας προσφέρει ζωντάνια, ενεργητικότητα  και καλή διάθεση. Τα ωάρια και το σπέρμα θα προστατευτούν από την βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών με τη βοήθεια των αντιοξειδωτικών. Η ορμονική ισορροπία που είναι στόχος για όλους, θα είναι ακόμα πιο κοντά, γιατί τα απαραίτητα συστατικά (λίπη) για τη σύνθεση και τη δράση των ορμονών, προσλαμβάνονται μέσω της τροφής.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή επηρεάζει άμεσα την υγεία των ωαρίων και του σπέρματος αλλά και την ανάπτυξη του εμβρύου από τις πρώτες μέρες της σύλληψης. Μία διατροφή γονιμότητας προστατεύει τα ωάρια και το σπέρμα και  διαμορφώνει  ένα “φιλικό” περιβάλλον για την  ανάπτυξη του εμβρύου, μειώνοντας έτσι και την πιθανότητα αποβολών.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το τι τρώμε, αλλά και τι δεν τρώμε για την εξέλιξη της γονιμότητας μας και την υγεία του εμβρύου, μπορούμε κάνοντας τον απαραίτητο προγραμματισμό στη διατροφικές μας επιλογές, να κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στην ίδια τη ζωή…