My Future Fertility®

Δείτε το μέλλον της γονιμότητάς σας με άλλη ματιά.

My Future Fertility ®

Στις μέρες μας πολλές γυναίκες αγωνίζονται να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, τις σχέσεις τους και τα προσωπικά τους όνειρα.

Συνήθως, στη διάρκεια της δεκαετίας των 20 και 30 ετών επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και τους επαγγελματικούς τους στόχους, αφήνοντας για αργότερα  την έναρξη μιας οικογένειας και την απόκτηση ενός παιδιού.

Κάθε γυναίκα πρέπει να αποφασίζει εκείνη πότε θα γίνει μητέρα, έξω από τα στερεότυπα και οπισθοδρομικές αντιλήψεις.

Τί θα συμβεί, όμως, εάν προκύψουν θέματα που απομακρύνουν μία γυναίκα από το αρχικό πλάνο;

Για αρχή δεν χρειάζεται πανικός, αλλά έγκυρη ενημέρωση και σωστή, επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση.

Απλές στην πραγματοποίηση τους εξετάσεις, που η ομάδα των ειδικών μας θα σας συστήσει και στη συνέχεια θα μελετήσει μπορούν να οδηγήσουν σε εκτίμηση του κινδύνου πρόωρης γήρανσης ή ανεπάρκειας των ωοθηκών.

Στη φάση αυτή είναι σημαντικό να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής γονιμότητας μίας γυναίκας τη δεδομένη στιγμή.

Τι είναι το “My Future Fertility ®;

Το “My Future Fertility ®” είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκτίμησης του κινδύνου υπογονιμότητας μιας γυναίκας λόγω πρόωρης γήρανσης ωοθηκών.

Πρόκειται για μία καινοτόμο μέθοδο ελέγχου της γυναικείας αναπαραγωγικής υγείας, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από την ηλικία των 25 ετών.

Στην ουσία προειδοποιεί τις γυναίκες σχετικά με το μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης πρόωρης γήρανσης των ωοθηκών που διατρέχουν.

Η «σιωπηλή» αυτή πάθηση πλήττει περίπου το 10% του συνόλου του γυναικείου πληθυσμού και η έλλειψη εμφανών συμπτωμάτων καθυστερεί τη διάγνωσή της, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να το μαθαίνουν σε προχωρημένο στάδιο, όταν πια αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Χάρη στο “My future fertility” οι γυναίκες μπορούν πλέον να μάθουν αν κινδυνεύουν και όσες αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορούν να αναλάβουν δράση πριν η κατάσταση εξελιχθεί.

Η έγκαιρη ανίχνευση του κινδύνου επιτρέπει περισσότερες αναπαραγωγικές επιλογές, οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές και λιγότερο δαπανηρές από ότι οι εκτεταμένες θεραπείες υπογονιμότητας, που μπορεί μελλοντικά να χρειαστούν.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, πώς η γονιμότητά σας ενδέχεται να μεταβληθεί στα επόμενα χρόνια, μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα. Μπορείτε, δηλαδή, να πάρετε εσείς τον έλεγχο της κατάσταση στα χέρια σας.

Πάρτε στα χέρια σας το μέλλον σας και τον έλεγχο της γονιμότητάς σας

Κάντε τον σωστό προγραμματισμό 

Στηρίξτε την αναπαραγωγική σας υγεία & ευεξία με ένα πρότυπο εξατομικευμένο πλάνο.

Εάν τα αποτελέσματά σας ανταποκρίνονται στα δεδομένα της ηλικίας σας και συμφωνούν με το προσωπικό σας ιατρικό ιστορικό μπορείτε να συνεχίσετε το πλάνο σας χωρίς άγχος, όπως το έχετε σχεδιάσει.

Αυτή τη φορά όμως γνωρίζοντας τα δεδομένα της αναπαραγωγικής σας ικανότητας καλύτερα.

Αν και δε μπορούμε να αποκλείσουμε άλλες αιτίες υπογονιμότητας, ωστόσο θα έχουμε σβήσει μία από τις σημαντικές «σιωπηλές» αιτίες της.

Εάν ο έλεγχος της γονιμότητάς σας μέσω του “My future fertility” αναδείξει αυξημένες πιθανότητες πρόωρης γήρανσης των ωοθηκών, καλό είναι να διερευνήσουμε περισσότερο την κατάσταση, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το τί πρέπει να κάνετε.

Ακόμη και αν διαπιστώσουμε ότι έχετε αυξημένο κίνδυνο, θα έχετε χρόνο να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα ή προσαρμόζοντας το χρονοδιάγραμμα του οικογενειακού σας προγραμματισμού, όπως ακριβώς εσείς επιθυμείτε και μπορείτε.

  • Περιοδικός έλεγχος

Παρακολουθείτε τη γονιμότητά σας με περιοδικές εξετάσεις αίματος, ώστε να ξέρετε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της.

Μπορείτε να επιλέξετε την κατάψυξη των ωαρίων σας ή και εμβρύων, ώστε να έχετε τη δυνατότητα μελλοντικά να τα χρησιμοποιήσετε όταν το επιθυμείτε, ώστε να ξεκινήσετε τη δική σας οικογένεια.

  • Αλλαγές στον οικογενειακό προγραμματισμό

Η απόκτηση ενός μωρού όσο το δυνατόν νωρίτερα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποφύγετε την ταλαιπωρία, στην οποία μπορεί να σας βάλει η προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογονιμότητας.

Ποια είναι η διαδικασία;

Κλείστε ένα ραντεβού

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού στο ινστιτούτο μας ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα του προσωπικού σας ιστορικού.

Εργαστηριακές εξετάσεις

Ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό σας, θα σας ζητηθεί να κάνετε κάποιες εξετάσεις. Στη συνέχεια θα μελετήσουμε το ιστορικό σας και θα το αντιπαραβάλουμε με τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος.

Συστάσεις

Η ιατρική μας ομάδα θα εκτιμήσει κατά πόσο κινδυνεύετε να εμφανίσετε πρόωρη γήρανση ή ανεπάρκεια των ωοθηκών, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αιτίες υπογονιμότητας, και στη συνέχεια θα σας συμβουλεύσει για τις επόμενες κινήσεις.

Σχέδιο δράσης

Με βάση την εκτίμηση που έχει γίνει για τη γονιμότητά σας, θα σας συμβουλεύσουμε για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ο έλεγχος γονιμότητας με το “My Future Fertility®” θα σας δείξει αν κινδυνεύετε από πρόωρη γήρανση των ωοθηκών, μια από τις μεγαλύτερες «σιωπηλές» αιτίες υπογονιμότητας.

Με βάση την επιστημονική μας εκτίμηση, θα σας συμβουλεύσουμε ποια είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσετε τη νέα σας οικογένεια και θα σας προτείνουμε προληπτικά μέτρα, τα οποία μπορείτε να πάρετε, προκειμένου να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε οικογένεια με τα δικά σας ωάρια.

Οι γυναίκες γεννιούνται, φέροντας στις ωοθήκες τους όλα τα ωάρια που θα έχουν στη διάρκεια της ζωής τους.

Τα ωάρια απελευθερώνονται κυκλικά, συνήθως ένα κάθε μήνα από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση και ο αριθμός τους είναι πεπερασμένος. Έτσι, όσο μειώνεται ο αριθμός τους τόσο μειώνεται η γονιμότητα της γυναίκας.

Η γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία, αλλά όχι με την ίδια ταχύτητα για όλες τις γυναίκες.

Για παράδειγμα, οι ωοθήκες μιας 33χρονης γυναίκας με πρόωρη γήρανση ωοθηκών μπορεί να συμπεριφέρονται όπως αυτές μιας γυναίκας ηλικίας 44 ετών, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητές της να αποκτήσει παιδιά με δικά της ωάρια. Αυτό συμβαίνει περίπου στο 10% των γυναικών και, δυστυχώς πολλές αργούν να το ανακαλύψουν, γιατί η πάθηση συνήθως δεν έχει συμπτώματα. Αποτέλεσμα; Όταν πια το μάθουν, έχει ήδη επηρεαστεί σημαντικά η γονιμότητά τους.

Έως και το 10% των γυναικών μπορεί να επηρεαστεί από πρόωρη γήρανση ωοθηκών.

Πολλές γυναίκες δυστυχώς ανακαλύπτουν το πρόβλημα πολύ αργά.

Η γυναικεία γονιμότητα βρίσκεται στο ζενίθ της στις αρχές της δεκαετίας των 20 και μειώνεται σημαντικά μετά την ηλικία των 35 ετών, παρά το γεγονός ότι μια μέση γυναίκα μπορεί να συλλάβει φυσιολογικά ακόμα και στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας των 40.

Ωστόσο, αν εμφανίσετε πρόωρη γήρανση ωοθηκών, μπορεί να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να μείνετε έγκυος ήδη από την ηλικία των 30 ετών. Για τις γυναίκες με μη διαγνωσμένη τη συγκεκριμένη πάθηση, η αναβολή της απόκτησης ενός παιδιού μπορεί να επιφυλάξει αρνητικές εκπλήξεις για το μέλλον της γονιμότητάς τους και την έναρξη της δικής τους οικογένειας.

Στις μέρες μας πολλές γυναίκες μαθαίνουν ότι πάσχουν από πρόωρη γήρανση ωοθηκών στα τέλη των 30 ή στην αρχή των 40 ετών, επειδή ψάχνουν την αιτία της δυσκολίας να συλλάβουν, χωρίς να συντρέχει άλλη παθολογία.

Δυστυχώς, το γεγονός ότι πολλές γυναίκες επιλέγουν πια να αποκτήσουν παιδιά σε μεγαλύτερες ηλικίες σε συνδυασμό με την αυξημένη χρήση ορμονικών μεθόδων αντισύλληψης για μεγάλο διάστημα δε βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Κατά συνέπεια, τη στιγμή που γίνεται η διάγνωση ήδη αρκετές γυναίκες χρειάζεται να καταφύγουν στη λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται ακόμη και εξωσωματική γονιμοποίηση με δωρεά ωαρίων.

Το πρόγραμμα “My Future Fertility®” σας δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα η αναπαραγωγική σας υγεία και πως προβλέπεται να παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα στο μέλλον.

Έχοντας αυτή τη γνώση, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τις συμβουλές τις ιατρικής μας ομάδας, μπορείτε να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα υπογονιμότητας λόγω της «αθόρυβης» αυτής πάθησης.

Βλέποντας το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών που μας επισκέπτονται με πρόωρη γήρανση των ωοθηκών, συχνά δε σε τόσο προχωρημένο στάδιο που η εγκυμοσύνη με χρήση ωαρίων της ίδια γυναίκας είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη, εντάξαμε στις υπηρεσίες μας και το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα αξιολόγησης της κατάστασης της αναπαραγωγικής σας υγείας.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να γνωρίσουν όσο γίνεται καλύτερα τι συμβαίνει στο σώμα τους και να κατανοήσουν σε βάθος την αναπαραγωγική τους υγεία, ώστε με τον τρόπο αυτόν να τη στηρίξουν.

Μέσα από τη γνώση που προσφέρει η επιστήμη και τη σωστή καθοδήγηση της επιστημονικής μας ομάδας οι γυναίκες μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του οικογενειακού τους προγραμματισμού, αποφεύγοντας μελλοντικά προβλήματα, όπως η ανάγκη κάποιας θεραπείας υπογονιμότητας ή η χρήση δανεικών ωαρίων.