Υγεία δεν είναι μόνο το DNA μας. Είναι και οι πράξεις μας.

Mαζί θα ανακαλύψουμε μία πιο υγιή και γόνιμη πλευρά του εαυτού σας

Ονομάζομαι Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη και είμαι Μοριακή Βιολόγος (BSc, Πανεπιστήμιο Πατρών), εξειδικευμένη στην γονιμότητα και τις τεχνικές της Iατρικώς Yποβοηθούμενης Aναπαραγωγής στη Μεγάλη Βρετανία (MMedSc, Nottingham University/ Queen’s Medical Centre, UK/ ) και μετεκπαίδευση και άσκηση στην Υπογονιμότητα Ζεύγους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Integramed Fertility).

Πεδίο μελέτης και επιστημονικής ενασχόλησης μου είναι η γονιμότητα και αναπαραγωγική υγεία, ενώ παράλληλα είμαι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και ομιλήτρια για θέματα που αφορούν την βιολογία της αναπαραγωγής, τη γονιδιωματική και την προληπτική υγεία.

Η ενεργός συμμετοχή μου στην προαγωγή της γονιμότητας και υγείας των γυναικών ξεκινά το 2004, όταν μαζί με το σύζυγο μου Mαιευτήρα- Γυναικολόγο Δημήτρη Μπιλάλη BSc MMedSc CCST FRCOG, δημιουργούμε τη Σύγχρονη Γυναικολογική Κλινική Women’s Health Clinic, με μοναδικό στόχο να προσφέρουμε προηγμένες υπηρεσίες γυναικολογίας, μαιευτικής, χειρουργικής και ανθρώπινης αναπαραγωγής σε κάθε γυναίκα που μας έχει ανάγκη πάντα με σεβασμό, ασφάλεια και απόλυτη εξατομίκευση.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο, το πάθος μου ήταν και παραμένει η εκπαίδευση των γυναικών για το πώς να παίρνουν τον έλεγχο της γονιμότητας και υγείας στα χέρια τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Θεωρώ χρέος μου τη σωστή ενημέρωση, ιδιαίτερα νεαρών κοριτσιών, για θέματα αντισύλληψης και προστασίας από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Πιστεύω και υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε γυναίκας να μαθαίνει έγκαιρα και από έγκυρες πηγές τα πάντα σχετικά με την αναπαραγωγική και σεξουαλική της υγεία, ώστε από νωρίς να προστατεύει τη γονιμότητα της και να γνωρίζει τις επιλογές που έχει σχετικά με την αναπαραγωγή.

Ως μητέρα δύο κοριτσιών, παίρνω πολύ σοβαρά τον ρόλο μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η εκπαίδευση μιας γυναίκας για τη γονιμότητά της, την ορμονική ισορροπία και τη σεξουαλική ζωή αποτελεί μία δια βίου εκπαίδευση, και είναι ο μόνος τρόπος για μια υγιεινή, ισορροπημένη ζωή, γεμάτη ενέργεια, αισιοδοξία, σεξουαλική επιθυμία και καλή αναπαραγωγική υγεία.

Έτσι λοιπόν, το 2016, ακούγοντας τις ανάγκες και την επιθυμία σας για κάτι νέο δημιουργώ το Ινστιτούτο Γονιμότητας και Προληπτικής Υγείας Fertility & Health Institute.  Σκοπός μου; Να παρέχω εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή, πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες και μεθόδους της σύγχρονης Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής, με μία μοναδικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που εξετάζει παράλληλα κάθε παράμετρο της υγείας.

Σε συνεργασία με μία εξαιρετική ομάδα επιστημόνων (ιατρών, γενετιστών, ψυχολόγων, διατροφολόγων κα), προσπαθώ να συνδυάζω τους πολύπλοκους κανόνες της μοριακής βιολογίας, της γονιδιωματικής και της παραδοσιακής ιατρικής με πιο φυσικές, ολιστικές θεραπείες (βελονισμό, ρεφλεξολογία), έτσι ώστε να παρέχω, μαζί με την ιατρική μας ομάδα, μοναδικές υπηρεσίες στο χώρο της εξατομικευμένης προληπτικής υγείας και γονιμότητας.

Το harroulabilali.gr είναι τρία «Ευχαριστώ»:

Είναι το ειλικρινές μου «Ευχαριστώ» σε κάθε μία από όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν πιστέψει και πιστεύουν σε εμένα και με έχουν επιλέξει να τις βοηθήσω στο ταξίδι τους προς τη μητρότητα.

Είναι το προσωπικό μου «Ευχαριστώ» στον λατρεμένο μου σύζυγο Δημήτρη, συνοδοιπόρο και πηγή έμπνευσης μου στη ζωή αλλά και στο έργο μας, που μου έχει μάθει πως κάθε συμβουλή ή πράξη πρέπει να είναι ιατρικώς τεκμηριωμένη και πως κάθε ασθενής πρέπει να έχει πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες πριν τη λήψη αποφάσεων.

Είναι το μεγάλο μου «Ευχαριστώ» στους γονείς μου και την οικογένεια μου, που πάντα ήταν δίπλα μου και πίστευαν σε μένα, και με έμαθαν πως τα πάντα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν τα μοιράζεσαι…

Στο harroulabilali.gr, το ψηφιακό προφίλ του Health and Fertility Institute οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά θα μοιραζόμαστε καθημερινά μαζί σας νέα και γνώσεις,  επιστημονικά τεκμηριωμένα, καθώς και χρήσιμα εργαλεία, που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο υγιείς και να ανακαλύψετε τη γόνιμη πλευρά σας

Καλώς ήρθατε στο harroulabilali.gr…

 

 

Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη MSc MMedSc

Μοριακή Βιολόγος με Εξειδίκευση στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Επικοινωνήστε μαζί μου για κάθε απορία σας σχετικά με τη γονιμότητα σας